Zorg en Welzijn

scannen0017Like ik berichten van mijn cliënt wel of niet? Voeg je cliënten toe op Facebook? Wanneer kan het wel en wanneer niet? Professionals zoeken naar spelregels bij het gebruik van social media. Wat vinden deskundigen ervan? Lees het artikel of de pdf.

‘Alleen tender care bieden in de laatste levensfase is niet genoeg’ Interview met Saskia Teunissen, directeur van een hospice, onderzoeker en oncologieverpleegkundige, in het kader van de rubriek De Betrokken Professional. Sommige collega’s vinden Teunissen maar een harde tante. Zij is van mening dat zorgverleners eerst lichamelijke oorzaken moeten bestrijden als het gaat om palliatieve zorg. Lees het artikel of de pdf.

Het gewicht van andermans trauma Verhalen over misbruik, gezinnen waar extreem veel geweld wordt gebruikt, hulpverleners krijgen vaak heel wat over zich heen. Sommige hulpverleners krijgen daardoor zelf klachten. Een gesprek met Wendela Wentzel van Movisie en psychiater Annemarie Smith over secundaire traumatisering. Lees het artikel of de pdf.