Over Sigrid

‘Wat wil je later worden?’ Als die vraag mij als kind werd gesteld, was mijn antwoord altijd: ‘schrijfster’.  Al op de lagere school schreef ik verhalen in een schrift dat ik uitleende aan andere kinderen.

Maar ik heb ook veel andere interesses. Op de universiteit was het moeilijk kiezen: Geschiedenis, Culturele antropologie, Nederlands of Italiaans? Uiteindelijk koos ik voor Culturele Studies, met als basisvak Italiaans en afstudeerrichting publicistiek. Een mooie manier om mijn liefde voor Italië en schrijven te combineren.

Na mijn studie werkte ik enige tijd bij een tekstbureau waar ik mij verder bekwaamde in het schrijversvak. Ik schreef toen met name teksten voor verzekeringsmaatschappijen en banken.

Als freelance tekstschrijver en journalist ben ik nu vooral werkzaam in het sociaal domein, de zorg en het onderwijs. Dat is min of meer vanzelf gegaan. Ik schrijf graag over onderwerpen die er echt toe doen. En waarbij ook vaker het gedrag en de emoties van mensen aan de orde komen.

Ik hou ervan om dingen uit te zoeken en me te verdiepen in complexe onderwerpen. Maar ook om mensen te interviewen over hun (levens)ervaringen. Omdat ik breed georiënteerd ben en voor allerlei doelgroepen schrijf, blijft het schrijversvak mij uitdagen en inspireren.